Programma cultuurmarkt 2018

uitroepteken maakt een punt

 

14u – 14u20
Theater Antigone
fragment uit “Het uitroepteken maakt een punt” – theater

De een kruipt op een stoel, de ander springt op tafel en nog een ander schreeuwt het van de daken. Iemand steekt zijn vinger op, een ander fluistert vanuit een hoekje. Iemand anders kan het beter zeggen in een brief. De een kan het niet zeggen, de ander ratelt maar door. Dit is een oproep tot mondigheid! Het woord durven nemen en spreken.
De deelnemers gaan in regie van Marlies Tack en Michaël Vandewalle aan de slag met speeches, redevoeringen, protestsongs, lange en korte monologen.
www.antigone.be

EZELSBRUG AFFICHE 150pxweb

 

14u45-15u
Celestial Mekaniks
“Ezelsbrug. Fragmenten” – theater

Een team van professionele kunstenaars begeleidde een groep van dertien migranten om met hen een bruisende theatervoorstelling te realiseren in de taal van hun nieuwe thuis: het Nederlands. Angelina (Oekraine), Harold (Ghana), Alexander (Colombia), Gladys (Kenya) en Joy (Filipijnen) spelen twee verhalen uit het toneelstuk “Ezelsbrug”.
www.celestialmekaniks.com

 

 

 

99889web

15u15-15u35
Tutti Fratelli
fragment uit CTRL + ESC, de jongerenproductie van Tutti Fratelli – theater

In mei ging de eerste jongerenproductie van Tutti Fratelli in première. Zeven jongeren vormen een nieuw politiekorps, het CTR+ESC team. Ze houden zich niet bezig met de laatste mediafeiten, maar controleren dagen van gisteren op onderhuidse tekens en blinde vlekken. Ze zijn eerlijk, menselijk, meedogend, competent, slim, moedig en gevoelig, mentaal en fysiek getraind om vrijuit te spreken en te handelen. Want daar waar het eigen hart slaat, speelt zich het wereldgebeuren af.
www.tuttifratelli.be

promofoto_dromenzondervleugelsweb

16u-16u25
Madam Fortuna
Dromen zonder vleugels – theater

Elke dag verliezen wij onze dromen! Maar waarom en hoe? Wie doet ons dat aan? Hoe kunnen wij overleven zonder dromen? 8 Arabische mannen zoeken een antwoord op al deze vragen. Elke droom staat voor een zoektocht: naar liefde, veiligheid, vrede, de hoop op een beter leven,…De spelers zijn vluchtelingen uit Syrie en Irak die geregisseerd zijn door Hussein Al-khalidi.
www.madamfortuna.be

verdrongen_web
16u30-16u50
Cie Tartaren en HET GEVOLG
fragment uit “Verdrongen” – theater

Mensen die van een vervangingsinkomen leven, voelen zich vaak schuldig, uitgesloten, verdrongen, niet ‘volwaardig’ tot zelfs geviseerd. Ligt de verantwoordelijkheid van dit minderwaardigheidsgevoel bij henzelf of in de samenleving? Deze confronterende realiteit brengen de Tartaren en de Dunne Vellekes op artistieke wijze tot leven. Ze maken er een pittige voorstelling van, in een regie van Wim Oris en Stefan Perceval.
www.tartaren.be
www.hetgevolg.be