ANNELEEN BOEHME

& FIEN DESMET

Fien Desmet (zang) en Anneleen Boehme (contrabas) leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze vonden elkaar in een gelijklopende muzieksmaak en een gedeelde passie voor jazz. Tot nu toe werkten ze vooral samen bij theatervoorstellingen met o.a. acteur/regisseur Jan Sobrie waarbij ze zelf muziek componeerden en live uitvoerden. Ze componeren de muziek voor de nieuwste Tutti Fratelli voorstelling, Bloemen van een autist.  

Anneleen Boehme (°1989) studeerde jazzcontrabas aan de conservatoria van Den Haag en Antwerpen, bij Hein Van de Geijn, Frans Van der Hoeven en Nicolas Thys. Ze is de mede-oprichter van het LABtrio (met Lander Gyselinck en Bram De Looze) waarmee ze reeds op talloze podia en festivals in binnen- en buitenland speelde en tevens drie albums uitbracht. Ze speelt nog met talloze andere artiesten samen (zoals haar band Gizmo en Mira) en is dit seizoen ‘artist in residence’ bij de Rataplan. Ze vormt een muzikaal duo met Fien Desmet met wie ze de muziek componeert voor verschillende theatervoorstellingen.

Fien Desmet (°1990) studeerde jazz (zang) aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar ze de kans kreeg om – soms lang, dan weer kort – samen te werken met o.a. Tutu Puoane, Kristina Fuchs, Barbara Wiernik, Kurt Van Herck, Ben Sluijs, John Ruocco en Ambrose Akinmusire. Ze heeft haar eigen project MAY, is zangeres bij Wolf Trio met saxofoniste Marjan Van Rompay en pianist Wout Gooris, maakt deel uit van het vocaal ensemble Birds on a Wire, werkt mee aan een triphop-project van Engelse producer Sonny Dhanowa en zingt mee in het jongste project van Toots Thielemans Jazz Awardwinnaars Federico Stocchi en Daniël Jonkers. Ze vormt een muzikaal duo met contrabassiste Anneleen Boehme, met wie ze de muziek componeert voor verschillende theatervoorstellingen.