NIEUWS

“DE HOOP” SPOELT AAN BIJ U THUIS

Dit spel van de zee is verkrijgbaar op CD!

“De Hoop”, een muzikale vertelling uit de diepte van de zee, had zonder een u welbekend virus allang in première moeten gaan. In afwachting van ons luisterspel op de scène brengen wij het verhaal alvast tot bij u in de sofa.
U kan ons luisterspel vinden in de boekhandel vanaf 1 september: ‘t Stad Leest, Paard van Troje, De Groene Waterman, bij Tutti Fratelli of op de webshop van Het Geluidshuis.

Veel luisterplezier!

Vissersweduwe Knier, die zowel haar man als twee zoons al aan de zee verloren heeft, dwingt haar beide nog levende jongens aan te monsteren voor de visvangst op “de drijvende doodskist”, want dat is het wrakkige schip dat “De Hoop” heet eigenlijk. De mannen varen de scheldemonding tegemoet, gedoemd ten onder te gaan. Het is Belzebub zelf die hen overboord trekt, de draaikolk in. Moeders en vrouwen blijven achter aan wal en vormen het koor van verdriet en verlies, maar ook dat van verzet en de kracht van het overleven.

De Hoop, naar Op Hoop van zegen, een spel van de zee (1900) geschreven door Herman Heijermans, blijft 120 jaar na datum tijdloos actueel