Erik Vlaminck

Schrijver

 

Erik Vlaminck (°1954) is roman- en theaterauteur. Als romanschrijver kreeg Vlaminck bekendheid met een zesdelige romancyclus over het ongewone leven van gewone mensen in het Vlaanderen van de 20e eeuw. Doorbraak bij een ruim lezerspubliek kwam er in 2008 met Suikerspin en in 2011 met Brandlucht. In 2013 verscheen de novelle Miranda van frituur Miranda, een spin-off van Suikerspin. Naast zijn romans, is Erik Vlaminck bij velen gekend van zijn Brieven van Dikke Freddy, een column waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde. Als theaterauteur werkte Vlaminck voor diverse belangrijke gezelschappen. In 2012 schreef hij speciaal voor Tutti Fratelli, het theaterstuk Diep in mijn hart. Voor de productie Ten Huwelijk kroop hij opnieuw in zijn pen.

Foto: © Cuauhtémoc Garmendia

promo 2