NIEUWS

Reinhilde Decleir wint Ultima voor Algemene Culturele Verdienste 2021

Op dinsdag 20 mei 2022 werd onze Reina gekroond met de schoonste aller Vlaamse cultuurprijzen. Kers en kroon op haar omvangrijke artistieke carrière. De jury prees haar artistieke talent, visie en de gedrevenheid en empathie waarmee  ze Tutti Fratelli vorm en leven gaf.

“Haar loopbaan op de scène liep ongeveer samen met alle artistieke hoogtepunten van het Vlaamse theater van de voorbije vier decennia. Reinhilde Decleir had een eigenzinnige, warmhartige schoonheid als actrice en artistiek visionair, maar ook als mens.” 

 uit het verslag van de juryDe nominatie kwam er niet postuum. Al kwam de uiteindelijke uitreiking net te laat, Reinhilde heeft het op de valreep nog geweten. In het kader van haar overlijden, kreeg de show een passend eerbetoon. Met beeld van Jan Eelen, Florian aan de piano, een koor van fratelli, zingend uit volle borst en een staande ovatie van een ontroerd publiek. Reinhildes zoon, Fonne Wuyts mocht de prijs in ontvangst nemen.“Omwille van haar empathie, betrokkenheid en zachtmoedige kracht wil de jury Reinhilde Decleir met deze Ultima bekronen voor haar algemene culturele verdienste. Maar ze wil niet nalaten om haar algemeen menselijke verdienste eveneens te vieren.”

 – uit het verslag van de jury