Mijn eerste keer

Evy is nieuw bij Tutti Fratelli. In december staat ze mee op de planken in Ten Huwelijk. Over haar eerste keer bij Tutti Fratelli.

Mijn eerste keer bij Tutti Fratelli, ergens in september 2014, was fantastisch. Ik voelde me meteen aanvaard door de groep, iets dat heel nieuw is voor mij. Als ik bij Tutti Fratelli ben, vergeet ik –voor even – mijn problemen. Ik voel me hier vrij. Het is zo fijn om te zingen, te dansen, te spelen. Van kleins af aan kreeg ik een stempel mee. Bij Tutti Fratelli ervaar ik voor het eerst hoe het is om geen stempel te krijgen en aanvaard te worden, zoals ik ben. Ik wordt hier opgenomen in een open, niet zelfingenomen groep, waar iedereen zijn problemen heeft. Ik heb hier vrienden gemaakt, spontaan, en dat is voor mij een verrijking.

Ik heb altijd meegekregen en ook gedacht dat ik geen ritme in mijn lijf had. En vroeger moest je aan mij niet vragen om te zingen, dat zou ik nooit gedaan hebben. Bij Tutti Fratelli ervaar ik plezier in het dansen. Het moet niet perfect zijn, je moet het gewoon doen. En de mengeling van zang en dans is goed om een beter ritmegevoel te krijgen. Ik vertrouw erop dat de zangcoach het wel zou zeggen als ik echt te vals zing.

Regisseur Reinhilde Decleir, zangcoach Steve Dugardin en danscoach Nienke Reehorst geven me zelfvertrouwen. Of beter, ze hebben het me teruggegeven. Ze houden rekening met mijn beperkingen. Ik heb evenwichtsproblemen en daarom kan ik bepaalde dingen niet doen. Ze laten mij dan iets anders doen. Soms moeten ze mij zelfs stoppen omdat ik teveel wil doen wat mij lief is. The show must go on!

Sinds ik hier ben, voel ik veel minder stress, heb ik vrienden, voel ik kriebels, heb ik meer geloof in mezelf. Ik word steeds meer de prinses van in de voorstelling (zo noemen ze me toch)!