Waarom speelt Anna Schoonbroodt bij Tutti Fratelli ?

Anna Schoonbroodt speelt een drietal jaren bij Tutti Fratelli. Zij speelde in Operettedagdroom, Diep in mijn hart en de Burgermansbruiloft. Als zangeres bij Onze Rijkdom, een project van Recht-Opwaar mensen in armoede liederen zingen die ze zelf geschreven hebben, leerde Anna Tutti Fratelli kennen. Waarom kiest ze om bij Tutti Fratelli te spelen? Een gesprek.

Wat trekt je aan bij Tutti Fratelli? Wat is er voor jou bijzonder aan?

Ik doe het graag. Het sociale contact, dat samen zingen en spelen vind ik leuk. Ik leer bij en heb het gevoel dat ik mijn grenzen verleg. Ik heb fysiek veel pijn en heb vaak schrik dat ik het niet kan waardoor ik soms niet durf. En als ik dan toch doorzet, dan ben ik zo blij. Eigenlijk ben ik een podiumbeest. Voor mij is Tutti Fratelli een ongelooflijke rijkdom. Weet je, ik ben eenzaam en dat sociale contact doet me enorm veel deugd. Het zingen en spelen komt bij de fratelli uit het hart en de ziel. Ik haal daar kracht uit, dat is voor mij het beste medicijn. Ik vind het magnifiek om te zingen en terug te kunnen dansen. Ik heb altijd al theater willen spelen maar kreeg nooit de kans. Ik kom uit een streng katholiek nest en ben op mijn 14de gaan werken in de fabriek. Om 5 uur ’s morgens beginnen aan 8 frank per uur! Ik vind het fantastisch dat Tutti Fratelli openstaat voor iedereen die theater wil spelen.

Binnenkort sta je mee op de planken in Ten Huwelijk. Wat verwacht je?

Het verhaal in Ten Huwelijk is uit het leven gegrepen en dat vind ik goed. Als ik theater speel, wil ik niet spelen wat ik zelf heb meegemaakt. Ik heb teveel verdriet gehad en wil mijn verleden vergeten.
Het verhaal begint stilaan meer vorm te krijgen. Ik doe mijn best en ben heel blij te kunnen meedoen. Nu nog iets meer durf en alles komt goed!