NIEUWS

Verbeelding werkt!

KUNST VERBEELDT. VERRUIMT. VERMAAKT. VERKWIKT. VERBLUFT. ONTKETENT. ONTROERT. VERRUKT. VOEDT. ONTMOET. VERBINDT. VERSTERKT.

Kunst werkt. Ook in Kaaitheater. Vandaag maken wij, kunstenaars, cultuurwerkers en kunstenorganisaties, ons grote zorgen. We creëren samen een bruisend aanbod dat in het buitenland wordt geroemd om zijn creativiteit en inventiviteit. We produceren en presenteren voorstellingen, muziek, films, beeldende kunst, literatuur, en nog zoveel meer. Zo geven we kleur en inhoud aan de Vlaamse slogan ‘Verbeelding werkt’. We maken die slogan samen waar. 

De tot in het buitenland geroemde creatieve diversiteit en vernieuwing die onze kunstensector de voorbije decennia opbouwde, dreigt verloren te gaan als de overheid niet ingrijpt. Net nu onze sector zijn elan – en het publiek – aan het terugvinden is, na anderhalf jaar van noodgedwongen beperkingen en stilstand. Daar maken we ons grote zorgen over. 

We willen de kwaliteit, het professionalisme en de fijnmazigheid van onze sector behouden. Zonder een extra inspanning dreigt er veel verloren te gaan van wat er sinds de jaren ‘80 is opgebouwd. In dat scenario verdwijnt 1/4 van de bestaande kunstenorganisaties en worden er langdurige investeringen, door heel de sector én door de Vlaamse overheid, tenietgedaan. De werkingsmiddelen niet actualiseren betekent: de klok terugdraaien. 

Daarom vragen we vandaag aan Jan Jambon en de Vlaamse regering om haar verantwoordelijkheid te nemen en passende werkingsmiddelen te voorzien. Zet de slogan ‘Verbeelding werkt’ om in daden!
We vragen om werkbare budgetten en duurzame investeringen. Elke euro verdient zichzelf dubbel terug.

Mee ondertekenen? Dat kan via www.verbeeldingwerkt.be