Sluiten

NIEUWS

Tutti Fratelli zkt pers- en communicatie verantwoordelijke

Tutti Fratelli zkt een pers- en communicatieverantwoordelijke. We zoeken een woordtovenaar, een hartenverwarmer, die onze voorstellingen naar buiten brengt en het publiek naar binnen. De persoon die we zoeken kan aan de hand van gekende kanalen (tekst-, beeld- en drukwerk, pers, uitnodigingen, social media, website) onze zalen tot in de nok vullen en ons netwerk tot in de verste regionen verbreden. Een scherpe pen en vlotte babbel? Check onze vacature en solliciteer!

Sluiten

NIEUWS

Reinhilde bekroond door Koningshuis!

BIJZONDER NIEUWS! Onze moeder van alle broeders, bezieler van ons huis, ons aller Reina is bekroond. En niet door eender wie; het Koningshuis benoemt Reinhilde Decleir tot de graad van Commandeur van de Kroonorde. Dure woorden, maar vooral een fantastische erkenning, om in de verf te zetten dat het werk dat zij al jaren doet en maakt bijzonder waardevol is en van een unieke kracht. Proficiat, lieve Reinhilde!

Sluiten

NIEUWS

“DE HOOP” SPOELT AAN BIJ U THUIS

Dit spel van de zee is verkrijgbaar op CD!

“De Hoop”, een muzikale vertelling uit de diepte van de zee, had zonder een u welbekend virus allang in première moeten gaan. In afwachting van ons luisterspel op de scène brengen wij het verhaal alvast tot bij u in de sofa.
U kan ons luisterspel vinden in de boekhandel vanaf 1 september: ‘t Stad Leest, Paard van Troje, De Groene Waterman, bij Tutti Fratelli of op de webshop van Het Geluidshuis.

Veel luisterplezier!

Sluiten

NIEUWS

Red Alert

Ook Tutti Fratelli kleurt rood. Want het bloed vloeit in onze sector. Samen met cultuurhuizen over heel België gaven we op vrijdag 28 september tot 23u55 Red Alert. Want het is vijf voor twaalf.

Sluiten

NIEUWS

Hier huist een schepping

dus voor u ons
aan dit voorportaal
van gebroken taal beticht
of onderricht
in uw stichtend verhaal
waarin toch iemand
het pad van de meesters moet vegen

vergeef ons

vergeef ons het gefluit in vuistjes
het liefdeslied aan de gewiekste dief
die een drinkplaats in het water liet vallen
om zich van jullie kassa te bedienen
met een bonte lichtekooi vooraan
die zedelijke leugens spreekt met
een sigaret aan de mond
die met een vingertopje
een smeuïge kroniek op poten zet
over in den tijd met dansende meiskes
en veul ambras

Helaas, nee, wij zijn geen fladderende bijgedachte
noch een stille figurant

uit ons projecteert zich een bevlekt leven
als een doek dat langs alle kanten spant

Hier lijmen wij de gebroken wereld
in de spiegels van de ziel:
we worden elkaars wonden
die in het spel genezen.

lach met ons, ween
wij zijn uw opera

de tierende trein die
het spoor uit
uw welvoeglijkheid buigt
wij komen van te ver dichtbij
en uit stoom baren wij bergen
trekken wij waarheid krom met… Read more »

Sluiten

NIEUWS

Tutti Fratelli treedt toe tot the Cultural Pro League

Zeg niet langer bar, maar zeg kantine.
Zeg niet zaal, maar zeg lounge.
Zeg niet stoelen, zeg tribune.
Zeg niet napraten, maar zeg de overwinning vieren.

Van de amateurs tot de profs, onze culturele clubs zijn wereldklasse. Daarom treden wij toe tot de 𝗖𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗣𝗿𝗼 𝗟𝗲𝗮𝗴𝘂𝗲.

FC Tutti Fratelli wilt niet langer zievere, maar speile…!

Sluiten

NIEUWS

Tutti Fratelli zoekt Productieassistent

“Mijn enige talent, als ge dat een talent kunt noemen, is dat ik deze kleine wereld liefheb. De kleine wereld binnen de dikke muren van het theater. En dat ik gek ben op de mensen die deze kleine wereld laten draaien. De buitenwereld is groots, maar van tijd tot tijd slaagt de kleine wereld van het theater er in die grootsheid te weerspiegelen. Om ze op die manier een klein beetje beter te kunnen begrijpen. Of misschien bieden we de mensen die hier komen simpelweg de kans om de grandioze wereld even te vergeten… voor een seconde of twee. Een paar korte seconden bieden we hen, waarin ze de harde wereld daarbuiten kunnen vergeten. Ons theater is een kleine ruimte, maar tot de nok is ze gevuld met regelmaat, precisie en… liefde.”
(gebaseerd op de kerstspeech uit Fanny and Alexander, Ingmar Bergman, 1982)

Sluiten

NIEUWS

Speel mee bij Giovani Fratelli!

Hoera! Giovani Fratelli gaat weer van start! Ben je tussen de 16 en 30 jaar? En heb je interesse om mee te spelen bij Giovani Fratelli? Geef dan zeker een seintje via silke@tuttifratelli.be. Meer info vind je via hier.

Sluiten

NIEUWS

Cultuurmarkt 2019

De Cultuurmarkt van Vlaanderen geeft op zondag 25 augustus het startschot van het cultuurseizoen 2019-2020. De verschillende huizen presenteren de highlights van hun nieuwe theaterseizoen. Ook Tutti Fratelli stelt haar deuren open en nodigt sociaal-artistieke organisaties uit heel Vlaanderen uit. Ontdek hier het volledige programma.

Sluiten

NIEUWS

TUTTI FRATELLI ZOEKT VRIJWILLIGERS

Sterrenchef, bodybuilder, flyertalent of barman: wij heten u welkom! Heb jij tijd en goesting om een handje toe te steken? Geef ons een seintje via ilse@tuttifratelli.be

Sluiten

NIEUWS

Reportage Culture Club

Wij doken ons beeldarchief in en stootten op iets waar we het spontaan warm van kregen. Naar aanleiding van de herneming van De Driestuiversopera in 2017, kwam Culture Club een kijkje nemen tijdens de repetities. Het resultaat: een prachtige reportage over Tutti Fratelli.

Sluiten

NIEUWS

Oproep jongerenproject

In september vorig jaar ging het allereerste jongerenproject van Tutti Fratelli van start. Het was een intense rit met als resultaat een voorstelling die met veel warmte is ontvangen en waar we met voldoening op kunnen terugblikken. Ben je tussen de 16 en de 30 jaar? Inspiratie op overschot en fantasie bij de vleet? Of simpelweg nood aan een uitlaatklep?

Klik hier voor meer informatie

Sluiten

NIEUWS

Tutti Fratelli verhuurt

Bent u op zoek naar een locatie om te repeteren, presentaties te geven of werk te vertonen?
Tutti Fratelli biedt als warm huis haar ruimtes te huur aan.

Sluiten

NIEUWS

Ook nog in 2018

Ons jaarlijks festival Spiegels van de Ziel, het warmste festival van de stad, gaat in 2018 door van donderdag 18 tot en met zondag 21 oktober.

Bloemen van een autist is de nieuwe productie van Tutti Fratelli.
De repetities zijn gestart, noteer alvast dat de première speelt op vrijdag 7 december 2018.

Meer hierover leest u binnenkort …

Sluiten

NIEUWS

Tutti Fratelli opende deuren op Cultuurmarkt 2017

Op zondag 27 augustus 2017 zet Tutti Fratelli de deuren open ter gelegenheid van de Cultuurmarkt.
Kom genieten van wat er artistiek leeft bij verschillende sociaal-artistieke werkplekken uit heel Vlaanderen, via toonmomenten of korte fragmenten.
Doen alvast mee: Madam Fortuna, HETGEVOLG, Cie Tartaren, Theater Antigone, De Vieze Gasten.
Voor de gelegenheid zal Tutti Fratelli een open repetitie inlassen van haar laatste productie, De Driestuiversopera, de klassieker van Bertolt Brecht en Kurt Weill.

Sluiten

NIEUWS

Alle voorstellingen De Driestuiversopera bijna uitverkocht

REP U VOOR TICKETS

Dit niet te missen theaterstuk met harde taal van Bertolt Brecht, atypische muziek van Kurt Weill, gebracht door spelers en muzikanten van Tutti Fratelli en Antwerp Symphony Orchestra, daagt de kijker uit om na te denken over menselijke en maatschappelijke verhoudingen.

Sluiten

NIEUWS

Cultuurmarkt 28.08.2016

Op zondag 28 augustus 2016 zet Tutti Fratelli de deuren open ter gelegenheid van de Cultuurmarkt.
Spring binnen en geniet van gratis expo’s en theater van o.a. Wit.h, Madam Fortuna, HETGEVOLG, Cie Tartaren, Theater Antigone. Speciaal voor de Cultuurmarkt organiseert Tutti Fratelli om 16u45 een open repetitie van Addio Amore, de productie die in november in première gaat.

Klik hier en ontdek het volledige programma.

Sluiten

NIEUWS

Tutti Fratelli op Duivenzinnen, zo 20 sept 2015

Duivenzinnen is wat Zuiderzinnen was, maar dan beter en in een bruine kroeg. In café De Duifkes moet u op zondag 20 september vanaf 16u zijn voor duivenzinnige woorden, penseel en muziekoptredens. Tutti Fratelli zingt

Sluiten

NIEUWS

Reinhilde Decleir krijgt Ereteken

Op 11 juli 2015, de Vlaamse feestdag, heeft de Vlaamse Regering voor de eerste keer eretekens uitgereikt. Met het Ereteken en het Groot Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap wil de Vlaamse Regering personen huldigen die uitzonderlijk verdienstelijk zijn geweest ten aanzien van

Sluiten

NIEUWS

Tutti Fratelli opent MechelsepleinFeesten 2015

De MechelsepleinFeesten zijn terug van weggeweest!
Als nabije buren opent Tutti Fratelli officieel de MechelsepleinFeesten met sprankelende stemmen op woensdag 24 juni om 17u op het Mechelseplein.
Een heel weekend lang wordt het Mechelse Plein een centraal punt waar bezoekers aanspoelen om vervolgens op pad te gaan naar unieke locaties voor kleinere voorstellingen, concerten, …

Sluiten

NIEUWS

Reinhilde wint Burgerschapsprijs

“In een tijd waarin velen vinden dat mensen die in armoede leven dat vooral aan zichzelf te danken hebben en zij hun lot op eigen kracht en door hard te werken maar moeten zien te overstijgen, zijn het mensen als Reinhilde Decleir die ons eraan herinneren dat solidariteit, zorg voor elkaar en bundeling van krachten het beste recept zijn tegen een maatschappelijke verkilling waar de zwaksten onder ons altijd en overal de eerste slachtoffers van worden. Ik feliciteer Reinhilde met haar prachtig initiatief en ik hoop dat ze de kracht blijft vinden om haar goede werk verder te zetten, met haar fratelli en met allen die hen genegen zijn.” Stefaan De Ruyck

Sluiten

NIEUWS

Wat als ik dakloos word?

Vrijdag 31 oktober opent de tentoonstelling “Wat als ik dakloos word?”.
Fotograaf Turhan Akyazili maakte afgelopen maanden meer dan honderd portretten van daklozen en mensen die sympathiseren met de meest kwetsbaren in onze stad.

Sluiten

NIEUWS

geknoopte witte lakens voor 17 oktober

17 oktober is de internationale dag van verzet tegen armoede. Kom mee actie voeren tegen armoede op woensdag 15 oktober van 16u tot 17u op de Groenplaats in Antwerpen of hang in de week van 17 oktober een geknoopt, wit laken uit je raam.

Sluiten

NIEUWS

Tutti Fratelli ondertekent de alternatieve September- verklaring

HART BOVEN HARD is een burgerinitiatief dat mensen wil verenigen die zich zorgen maken om het geplande beleid van de Vlaamse en de federale regering. HART BOVEN HARD verzet zich tegen een al te economische kijk op onze samenleving, en verdedigt gelijkheid, solidariteit en zuurstof voor mensen.

Sluiten

NIEUWS

Steun Tutti Fratelli

Het realiseren van hoogstaande artistieke projecten kost geld. Geld dat we enerzijds via subsidies krijgen, anderzijds via bedrijven en particulieren die ons genegen zijn.
De zoektocht naar middelen blijft een constante bij Tutti Fratelli. Dat komt nu eenmaal omdat we met beperkte middelen werken.

Sluiten

NIEUWS

Ik kies voor kunst

Geplaatst op 30 april, 2014 Op 22 april lanceerden de partners van de kunst- en cultuursector de campagne “ik kies voor kunst”. Over minder dan een maand zijn er verkiezingen en zal er een regeerakkoord geschreven worden waarin kunst en cultuur een plaats moeten krijgen. Wil jij ook kiezen voor kunst? Surf nu naar www.ikkiesvoorkunst.be en breng zelf je stem uit voor kunst en cultuur. Aansluitend is er een facebook-pagina: https://www.facebook.com/ikkiesvoorkunst