Mark Van Denesse

Licht en decor

Mark Van Denesse  (1964) ging onmiddellijk na zijn studies aan de slag als lichttechnicus bij de Vlaamse Opera. Na enkele jaren als freelance theatertechnicus ging hij in 1998 een engagement aan als lichtontwerper bij het Toneelhuis. Sinds 2000 realiseert hij op zelfstandige basis licht-en decorontwerp voor theater, opera en dansvoorstellingen, in binnen- als buitenland, zoals Theater Zuidpool,Het Toneelhuis, Het Paleis, NTGent, Staatsoper Hamburg, Toneelgroep Amsterdam, Munchener Kammerspiele, Olympique Dramatique, Ro Theater, Laika, Lazarus, Staatsoper Stuttgart, Thalia theater Hamburg… Hij werkte o.a. met Luk Perceval, Johan Simons en met andere regisseurs zoals Dimiter Gotscheff, Jan Decorte, Josse De Pauw, Gerard Jan Rijnders, Jo Roets, Bart Meuleman, e.a.. In 2014 won hij in St.Petersburg de “Golden Sufit” voor zijn lichtontwerp van de voorstelling “Macbeth” in een regie van Luk Perceval.