REINHILDE DECLEIR

Artistiek leider en regisseur

Reinhilde Decleir is oprichtster, bezielster en regisseur van Tutti Fratelli. Ze motiveert, begeleidt en daagt de Fratelli uit om eigen grenzen te verleggen. Ze is daarin bijzonder toegewijd en doet dat met een warm hart, een sterke innerlijke kracht en een onvermoeibare volharding. Soms streng, maar steeds rechtvaardig en menselijk.

Reinhilde Decleir (°1948) studeerde aan Studio Herman Teirlinck en werkte nadien als toneelspeelster bij o.a. Arca in Gent, B.R.T., het Fakkeltheater, “Studio” Amsterdam, Holland Festival, Groot Limburgs toneel Maastricht, Toneelgroep AMAI, de Blauwe Maandag Compagnie en de  Internationale Nieuwe Scène. Daarnaast regisseerde ze stukken voor zowel professionele groepen als voor amateurgezelschappen. Ze doceerde aan de Studio Herman Teirlinck totdat deze werd opgedoekt. In 1997 regisseerde ze haar eerste sociaal-artistiek werk ‘Keldermondvertellingen’ voor Kopspel en regisseerde daarna enkele wijkprojecten bij theater Antigone, samen met Tom Dupont, waarna ze artistiek leidster werd van haar eigen gezelschap, Tutti Fratelli. Ze speelde en speelt in vele films en televisieseries zoals Dennis van Rita, Van Vlees en bloed, De Ronde, Loslopend Wild, ….