Tom Dupont

Schrijver, regisseur

Tom Dupont (°1977) studeerde aan het RITCS toen hij al gevraagd werd door het Bronks theater om een stuk te maken. Sindsdien werkt hij bij Bronks met verschillende doelgroepen aan projecten en creaties die hij bedenkt, schrijft en/of regisseert. Hij liep als jonge theatermaker stage bij Eric De Volder en zijn gezelschap Ceremonia. Sinds 2004 schrijft en regisseert hij bij theater Antigone producties voor zowel jongeren als volwassenen. Hij werkt ook voor Studio Orca en is filmscenarist van de langspeelfilm ‘Offline’. Tom Dupont maakt graag sociaal-artistieke creaties, tastbaar en doorleefd, ontroerend voor een gemengd publiek. Met een gouden pen schrijft hij over existentiële thema’s van het leven, zoals de fascinatie voor het normale en het abnormale, het verlangen om iets anders te willen zijn, de onvolmaaktheid van iemand, … Voor Tutti Fratelli schreef hij de toneeltekst “De Middelmatige Man” en regisseert hij het stuk samen met Reinhilde Decleir.

Foto: © Tutti Fratelli

Tom Dupont web