Programma Cultuurmarkt 2017

Kom langs tussen 14u en 18u en geniet van het sociaal-artistiek werk uit heel Vlaanderen!
Alle voorstellingen zijn gratis.
Locatie: Tutti Fratelli, Lange Gasthuisstraat 26, 2000 Antwerpen


 
van 14u tot 14u20:
‘Don Quichot’
van Het Gevolg
Genre: theater

don quichot
De mensen verstaan mij niet
Mijn wereld is een grote warboel in mijn hoofd
Ik wil liefde
Ik wil de wereld laten zien wie ik echt ben.
Brent Vandecraen (18 jaar) bewerkte het originele verhaal van Miguel de Cervantes van de dolende ridder naar een verhaal over wat je nodig hebt om normaal te zijn in deze wereld. Over het gemis naar liefde als je leeft met een beperking.

www.hetgevolg.be

 

 

 

14u30-14u50:
scènes uit het wijkproject De Reuzen van het gebergte
van Theater Antigone

Genre: theater

logo theater antigone“Halt Stop Hoow hoow tot hier en niet verder… Ga weg Freeze mother fucker! Arrêtte! Abreisen! Ophoepelen! Blijf staan waar je staat. Je komt er niet in, want hier is de grens. Wie toch wil passeren, zal de juiste documenten moeten tonen.” Marlies Tack en Michaël Vandewalle gingen voor De reuzen van het gebergte aan de slag rond het thema grenzen. Samen met een grote groep spelers doken ze de wereld in van grensposten en grenswachters. Vanuit beweging en improvisaties beklimmen ze met zijn allen het gebergte van de Reuzen.

www.antigone.be

 

15u-15u20:
stadsvoorstelling ‘In de V.I.P. ballroom’
van Madam Fortuna

Genre: open repetitie

mme fortuna groepsfoto
Madam Fortuna werkt momenteel aan een nieuw muziektheaterproject dat in het najaar 2017 op verschillende Antwerpse podia zal worden gepresenteerd. Het wordt een voorstelling rond het thema ‘geld en bureaucratie’. Een grote groep spelers uit Vlaanderen, maar ook uit Verre Landen, nodigen jullie uit op een open repetitiemoment. Artistieke begeleiding: Katja Pire, Enrique Noviollo, Jeroen Olyslaegers en Luk Nys.

www.madamfortuna.be

 

 

15u30-15u50:
DEs VADERs, over ver’pilzucht en andere zaken
van Cie Tartaren

Genre: theater

cie tartarenDeze nieuwe creatie is een bewerking van ‘De Vader’ (August Strindberg, 1887) door Ivan Vrambout en de Tartaren. Vader realiseert zich dat hij de controle over zijn zoon, zijn huisgenoten en zichzelf verliest. Iedereen in huis probeert zichzelf en de anderen in de hand te houden. Ze gebruiken emotionele of medische argumenten om hun wil door te drijven.
Wat gebeurt er als anderen de controle over jouw leven willen overnemen? Als ze met oprechte
bedoelingen vat op je willen krijgen? En wat als medicatie, dé vanzelfsprekende oplossing lijkt?
In een maatschappij vol ver’pilzucht ben je op een zucht verwijderd van medicatie.

www.tartaren.be

 


16u-16u20:

Brood én Rozen
van de Vieze Gasten

Genre: vertel- en zangtheater

SONY DSC

SONY DSC

Brood én Rozen is geïnspireerd door het gelijknamige boek van Lieven De Pril over armoede in Vlaanderen. België behoort tot de rijke landen op deze wereld en toch heeft 10,1% van de Vlaamse bevolking een inkomen onder de armoedegrens. Overal in ons land zijn welzijnsschakels ontstaan, verenigingen waar mensen die zelf armoede ervaren ook het woord nemen. Hun verhalen over materiële tekorten, over sociale en culturele uitsluiting zijn de basis van zowel het boek als de voorstelling. Als ouwe rot in het sociale theater, brengt Mong een fragment uit de voorstelling.

www.deviezegasten.org

 


16u30-17u30:

De Driestuiversopera
van Tutti Fratelli
Genre: open repetitie

92168mailchimpHeeft u de première van De Driestuiversopera, de nieuwe productie van Tutti Fratelli in co-productie met Antwerp Symphony Orchestra, gemist? Geen erg, we spelen deze klassieker nog dit najaar. Tijdens de cultuurmarkt kan u alvast meemaken wat een repetitie bij Tutti Fratelli juist inhoudt. De Driestuiversopera van Bertolt Brecht met atypische muziek van Kurt Weill, daagt de kijker uit om na te denken over menselijke en maatschappelijke verhoudingen.
De begeleiding is in handen van Reinhilde Decleir, Karlijne Hens en Jan Van Looy. Speeldata: 29 september in de Grote Post, 8 oktober in de Bourla, 1 december in De Roma en 13 december in de Vooruit.

www.tuttifratelli.be

 

Doorlopend van 14u tot 18u kan u bij Tutti Fratelli informatie bekomen aan de stands van:

logo KunstZKunstZKunstZ is een organisatie die inzet op opleiding, ondersteuning en begeleiding van acteurs en podiumkunstenaars van diverse origine. In de theaterwerkplaats ontwikkelt KunstZ theatervoorstellingen, coproducties en projecten van individuele kunstenaars. Met de kunstZacademie richt kunstZ een deeltijdse theateropleiding in, specifiek gericht op mensen van diverse origine, met een focus op jongeren. Deze informele opleiding is er zowel voor anderstaligen als voor jongeren van de tweede of derde generatie migranten.

www.kunstz.be

 

mme fortuna logoMadam Fortuna is een kunstenplatform en ontmoetingsplaats in het hart van Borgerhout. Als sociaal-artistieke organisatie ontwikkelt het theater-, muziek- en filmprojecten.
Madam Fortuna werkt daarbij altijd met een mix van sociaal en etnisch diverse mensen en biedt een veilige, creatieve ruimte en begeleiding door sociale en artistieke professionelen. De drijfveer is uit de eigen comfortzone treden, elkaar stimuleren en zo meewerken aan een actieve participatie in de samenleving. Het resultaat is even belangrijk dan de weg er naartoe.

www.madamfortuna.be