PROGRAMMA CULTUURMARKT 2019

De Cultuurmarkt van Vlaanderen geeft op zondag 25 augustus het startschot van het cultuurseizoen 2019-2020. De verschillende huizen presenteren de highlights van hun nieuwe theaterseizoen. Ook Tutti Fratelli stelt haar deuren open en nodigt sociaal-artistieke organisaties uit heel Vlaanderen uit.

Dit jaar zijn Theater Stap, Theater Antigone, Celestial Mekaniks en Madam Fortuna van de partij.
Verder kan u ook een open repetitie van de nieuwste Tutti Fratelli productie ‘De Onzichtbaren‘ bijwonen!

De cultuurmarkt is gratis en zoals altijd is iedereen welkom bij Tutti Fratelli.

14u00-15u00

Theater Stap + toelichting Bloedtest door With
Theater (alle leeftijden) Het Spektakel van de Halven & de Helen

Deze korte voorstelling toont een vreemde wereld, waarin bijna niets perfect is, alles lijkt zijn beste tijd te hebben gehad. Het groteske neemt het over van de bekende structuren en zekerheden. Elk personage zoekt zijn weg in een vreemde omgeving: een dokter in het circus, een clown in het ziekenhuis,…

15u00-15u45

Theater Antigone
Theater (alle leeftijden) fragment uit Coupe Familiale

Grote families, kleine families, dansende of zwijgende families. Eén ding staat vast: we komen allemaal ergens vandaan. Elk van ons heeft een stamboom. Elk van ons heeft roots. Waar liggen onze wortels? Kunnen we ze verplanten? En hoe vaak kunnen we ze vertakken zonder vernesteld te raken?

15u45-16u30

Celestial Mekaniks
Theater (alle leeftijden) Orakel

Voor “Orakel” werden dertien anderstalige migranten begeleid door een team van professionele kunstenaars. In “Orakel” worden verhalen en legendes uit alle continenten gespeeld in het Nederlands. Celestial Mekaniks vertrekt hierbij vanuit de ervaringen die de acteurs hebben met de bureaucratie.

16u30-17u00

Tutti Fratelli
Theater (alle leeftijden) Open repetitie ‘De Onzichtbaren’

“Welkom in de nieuwe wereld, welkom in het nieuwe land….!”

17u00-17u30

Madam Fortuna
Dans (alle leeftijden) Don’t walk – Boogie

Een zebrapad, daar waar mensen elkaar kruisen, zonder tijd voor ontmoetingen of contact. Choreografe en danseres Katja Pire maakt samen met een aantal performers een voorstelling met als missie elkaar op deze plek net wél te ontmoeten. Een micro-relatie ontstaat en ontwikkelt zich binnen de tijdspanne van een verkeerslicht.