FESTIVAL SPIEGELS VAN DE ZIEL

15-16-17 november ✦ 22-23-24 november 2019

RESERVATie: info@tuttifratelli.be

VRIJDAG 15 NOVEMBER TEM ZONDAG 17 NOVEMBER
op vrijdag en zaterdag om 20u, op zondag om 15u
€10
reservatie: info@tuttifratelli.be

Giovani Fratelli herneemt “VOLLE GANG oftewel de toekomst is al begonnen”
Giovani Fratelli is een gezelschap van jonge broeders, geworteld in Tutti Fratelli en begeleid door Eva Schram. Hun productie “VOLLE GANG oftewel de toekomst is al begonnen” ging in mei in première te Tutti Fratelli. Op 15, 16 en 17 november herneemt ons jong gebroed deze voorstelling op het festival “Spiegels van de Ziel”. De voorstelling wordt gespeeld door Emiel De Roo, Jakob Perceval, Jason De Clercq, Mathilde Defossez, Mohsine Ben El Mostapha, Niels Mariën, Thomas Van Doninck en Ulrike van Elsen.

“Wij, groot raadsel op twee benen,
nemen een vrije val vooruit
en tuimelen in de volle gang van ons leven
een mysterieuze ruimte in.

Sommigen vallen er met de deur in huis,
andere trappen een open deur in of
houden de achterdeur open.

Maar één ding is zeker: ge kunt er niemand de deur wijzen.”

VRIJDAG 22 NOVEMBER
van 18u tot 22u30
€10 Excl. Avondeten
€15 Als u aanschuift voor een bordje
reservatie: info@tuttifratelli.be

18u: Tutti Fratelli zingt
Dit festival staat in het teken van het verzet tegen armoede. Hoe beter onrecht aanklagen dan door het te zingen? Maak u klaar voor een zangspektakel uit de open ramen van ons gebouw. Spelers en muzikanten van Tutti Fratelli laten de straatstenen trillen en beven en manen aan tot vreugde in het samenzijn.

18u: Syrische keuken door From Syria With Love
In 2017 ontmoette Yara Al Adib, een Syrische vluchtelinge, drie vrouwen waarmee ze behalve een vlucht uit hun thuisland, vooral een passie deelde: de Syrische keuken. Met hun eigen cateringbedrijf From Syria with Love veranderen ze bordje per bordje de perceptie van Syrië. Kom zelf een portie opscheppen en ontdek het beste van deze authentieke eetcultuur. Reservatie verplicht, de winst van de avond gaat integraal naar de werking van From Syria with Love.

fratelli zingt
syrische keuken
kunst+

19u15: Maud Vanhauwaert leest
Maud Vanhauwaert was bijna twee jaar lang stadsdichter. Ze maakte de stad onveilig met tal van installaties, performances en nieuwe samenwerkingen. Zij komt u vertellen over haar parcours in een geanimeerde lezing. Ook presenteert ze u het stadsgedicht van de Toren van Babel, een gedicht dat een reis maakte door acht talen, en een zotte ode vormt aan de meertaligheid van deze stad. 

20u: Opening tentoonstelling KUNST+ vzw
KUNST+ vzw is een kunstatelier waar mensen met een verstandelijke beperking elke week aan kunst doen. Ieder van hen heeft een eigen project die vanuit hun gedachten tevoorschijn komen. De projecten die ze maken hebben elk een bijzonder karakter. Dat karakter gaat een persoonlijk weg op. Vanuit die weg gaan ze hun persoonlijke weg proberen te verbeteren in diezelfde weg. (Tekst aangeleverd door Joost de Ley, kunstenaar bij KUNST+ vzw). Deze tentoonstelling wordt geopend door Reinhilde Decleir en Nathalie De Pessemier. De tentoonstelling is gedurende het hele festival te bezichtigen.

20u30: Cie Tartaren speelt “Begoocheling”
Cie Tartaren ging in gesprek met mensen die maximaal vijf jaar in België wonen. Ze vraagt wat hun dromen zijn en welke verwachtingen de maatschappij van hen heeft. Komen deze overeen? Bepaalt de context waarin ze terecht komt wat ze van de toekomst verwachten? Met dit materiaal gingen regisseurs Wim Oris en Siebe Geens aan de slag en werd “Begoocheling” geboren. Een voorstelling over hoe nieuwkomers hun dromen proberen te realiseren, de kracht waaruit ze dit doen en de aanmoedigingen en ontmoedigingen die ze onderweg tegenkomen.

ZATERDAG 23 NOVEMBER
van 19u30 tot 2u00
€10
reservatie: info@tuttifratelli.be

19u30: KunstZ en Jeroen Malaise met Cobane Project
Het Cobane Project zet alle vensters naar de wereld open. Muzikanten uit verschillende windstreken die zich recent in en rond Antwerpen vestigden wagen zich aan een muzikaal avontuur en gaan in dialoog met muzikanten van hier. Exotische stijlen wisselen af met chansons over liefde en heimwee, over passie, hartstocht en magie.  Een samenwerking tussen kunstZ, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Atlas. Met onder meer: Rodi Ararat (bouzouki), Jeroen Malaise (toetsen), Ben Faes (contrabas) en Chryster Aerts (percussie).

bad van marie
cobane

20u30: Bad van Marie speelt “Naar Oedipus”
Marieke Anthoni  (17-11-1995) heeft voor haar masterthesis een onderzoek gevoerd in de antropologie: “De tragedie: van genesis tot tegenwoordigheid. Een thematische vertaling naar de invloed vandaag.” Doorheen haar onderzoek ontdekt Marieke dat fictie die meer dan 2500 jaar geleden geschreven is haar eigen leven begint te infecteren. Tutti Fratelli verwelkomt Bad van Marie met hun voorstelling “Naar Oedipus”.

22u30 DJ Fonkadelic
Fonkadelic, onlangs nog de afsluiter van de Mechelsepleinfeesten ’19 en bekend van Belgium Soul Train, Leave Us At Dawn en café Pallieter brengt u de meest funky en groovy schijven van toen en nu. Warm die benen maar al op, want gedanst zal er worden!

ZONDAG 24 NOVEMBER
van 12u00 tot 17u00
€10
reservatie: info@tuttifratelli.be

Doorlopend vanaf 12u: HIRNGESPOOGST brengt “Blik Soep op de Toekomst”
Kom in “Blik Soep op de Toekomst” mee dromen, denken, snijden en proeven. Filosofeer en denk, tijdens het snijden van de groenten, na over jouw toekomst. Geniet van de soep en geef vorm en kleur aan je toekomstvisie. Nadien blikken we ze in en neem je je eigen tijdscapsule mee naar huis. HIRNGESPOOGST (het samenkomen van Gezusters Hirngespinst en Oogst) speelt met plezier met eten, repareert de wereld en proeft door, en met de handen van kinderen.

13u: Kinderconcert van Jan De Smet
Een heerlijk meezing- dans- klap- en fluitconcert voor de allerjongsten (en hun ouders en grootouders). Helemaal alleen op het podium, maar wel met een zestal bevriende instrumenten, zingt Jan De Smet zich doorheen een uitgebreid repertorium van oude en nieuwe klassiekers uit het kinderrepertorium. Met een nieuwe gezamenlijke wereldrecordpoging als ultieme apotheose.

refugees for refugees
jan de smet
zusters hirngespinst

14u30: Kortfilms van Raoul Servais
Raoul Servais, beter gekend als de magiër van Oostende, geniet van een internationale reputatie als pionier van de animatiefilm in België. Zijn oeuvre wordt gekenmerkt door een onophoudelijke zoektocht naar nieuwe vormen en technieken. Wederkerende onderwerpen zijn onderdrukking, conflicten, de zwakkeren in de maatschappij, pamfletten, mythes en legenden, de nostalgie. Op ons festival vertonen we twee van zijn oudere werken: “Omleiding November” (1962) en “De valse noot” (1963). Als zijn gezondheid het toelaat, zal Raoul ons vergezellen en een woordje vertellen over de films!

15u30: Refugees for Refugees in concert
Refugees for Refugees is een ensemble van topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. Voor “Spiegels van de Ziel” selecteerden ze een Tibetaans Trio dat je zal meenemen op een muzikale reis langs de Zijderoute. Hun liederen vertellen het verhaal van hun land van oorsprong en de weg die ze aflegden.

16u30: Taart, soep, poëzie en beeldende kunst
Na de films en concerten kan u de benen strekken, is er tijd om de tentoonstelling van KUNST+ en de poëzie-installatie van Maud Vanhauwaert te bekijken en kan u de smaakpapillen aanwakkeren met een heerlijke kop koffie en gebak. Laat ons weten of u een zelfgemaakte taart meebrengt, dan krijgt u een gratis consumptie!

PRAKTISCHE INFO

TICKETS

Prijs per dag: €10 / op vrijdagavond schuift u voor €15 mee aan tafel (reservatie verplicht)
Combi tickets: €30 voor het hele tweede weekend incl. avondmaal op vrijdagavond

Tutti Fratelli wil kunst en cultuur delen en laten smaken door zoveel mogelijk mensen en in het bijzonder door personen die minder financiële draagkracht hebben. Daarom voorzien we een kortingstarief voor wie het krap heeft in de portemonnee.

Kortingstarief: €2 / op vrijdagavond schuift u voor €5 mee aan tafel (reservatie verplicht)

RESERVATIE VIA

info@tuttifratelli.be
03 233 22 81
(van maandag tot donderdag van 10u tot 17u).

LOCATIE

Tutti Fratelli, Lange Gasthuisstraat 26, 2000 Antwerpen

Tutti Fratelli is makkelijk te bereiken per fiets.

Er zijn Velo stations in de buurt: Oudaan, Mechelseplein of Bourla.

Tutti Fratelli is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: tram 4 of 7 (halte Mechelseplein)

Met de auto kan je de betalende parkings gebruiken in de buurt: parking Oudaen, parking Vinci Park aan het theaterplein (Frankrijklei).

Alle beelden werden aangeleverd door KUNST+ vzw, een atelier voor “anders” validen, voor volwassenen met een mentale beperking. KUNST+ vzw heeft als doel zijn participanten te ondersteunen in het vergroten van hun eigenwaarde door het accent te leggen op hun “kunst”  in plaats van op hun “anders” zijn.

Hun tentoonstelling is gedurende
het hele festival te bezichtigen!


BEZOEK HUN WEBSITE HIER

voorkant